Vorming begeleiders

Het vormingsmoment voor begeleiders wordt opnieuw ingevoerd voor kandidaten die hun voorlopig rijbewijs aanvragen vanaf 1/3/2024. Het vormingsmoment moet gevolgd worden minstens 5 maanden voor het praktijkexamen. Natuurlijk voorzie ik dan opnieuw de nodige cursusmomenten voor begeleiders. De stageperiode wordt dan ook opnieuw verlengd naar 5 maanden. Let op! De stage van 5 maanden is van toepassing op elke kandidaat die vanaf 1/3/2024 praktijkexamen aflegt.

 

EERSTE VORMINGSMOMENT IS VOORZIEN OP 14 MAART

 

Wil je als begeleider vermeld worden op een voorlopig rijbewijs? Dan dien je eerst het verplichte vormingsmoment te volgen.

Tijdens deze opleiding van 3 uur krijg je inzicht in het leer- en oefenproces én krijg je heel wat tips & tricks om op een veilige en correcte manier de weg op te gaan met een leerling-bestuurder.

En je kan gerust zijn: Voor begeleiders is er geen examen!

Wie het vormingsmoment gevolgd heeft, ontvangt een begeleidersattest dat 10 jaar geldig blijft. Het attest moet voorgelegd worden bij de aanvraag van een voorlopig rijbewijs op het gemeentehuis.

De prijs van het vormingsmoment?

Als begeleider betaal je € 20,00 (dit is een gereglementeerde prijs). Als leerling kan je gratis deelnemen.

Om deel te nemen aan het vormingsmoment als begeleider of kandidaat-bestuurder, dien je vooraf in te schrijven. Klik hieronder het vormingsmoment dat je wil volgen of stuur een bericht naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tenzij anders vermeld, vindt het vormingsmoment plaats in:

Ontmoetingscentrum Kasterlee

Binnenpad 2  2460 Kasterlee

19u - 22u.

 

 

Klik hier om je in te schrijven
voor één van deze vormingsmomenten


 

 

 

 

TIP!
Volg het vormingsmoment al vóór je leerling het theoretisch examen aflegt.
Zo telt je stageperiode vanaf dag één.

 

TIP!
Je kan zelf twee begeleiders kiezen.
Als gebrevetteerd instructeur moet ik niet vermeld worden op het voorlopig rijbewijs.